Szabályzat - PS Vita HUN - A magyar Vita-zók klubhelye

Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]
PS Store frissítés (magyar)


Az aktuális listáért kattints az ikonra!
Következő frissítés: jövő hét közepe tájékán (inkább csütörtök)!
Aktuális megjelenések
Játéktesztek
GYIK
Mobilverzió!

Mobilos vagy? Kattints erre a linkre és máris gyorsabban tudod böngészni az oldalt: KATT IDE
Nem szeretnéd a mobil oldalt használni? Erre kattints: KATT IDE
Számláló
Ma
Összesen: 0
Egyedi: 0

Legtöbb
Összesen: 8184
Egyedi: 2488

Oldal ...
Összesen: 1051756
Egyedi: 174916
Szabályzat


A PS Vita HUN szabályzatát olvasod jelenleg, amely az oldalt vendégként látogató, de a regisztrált tagok számára is egyaránt érvényes.

Vendégeknek:

Az oldalt látogató, de regisztrálni (még) nem regisztrált vendégek is elérhetnek bizonyos tartalmakat, azonban a szinte teljes hozzáférést csak a sikeres regisztráció után bejelentkezett tagok kaphatják meg.
A PS Vita HUN-ra történő regisztráció ingyenes és az is marad!
A vendégeknek lehetősége van:
- bizonyos híreket olvasni.
- bizonyos fórumtémákat olvasni.
- leírásokat/egyéb publikus tartalmakat megnézni/használni, mint pl. a szavazás (amennyiben publikus), Store Update stb.

Tagoknak:

A regisztrált tagok számára szinte a teljes weboldal elérhetővé válik, így lehetőségük van:
- fórumtémát nyitni.
- már megnyitott fórumtémába hozzászólást írni és ezeket akár utólag módosítani.
- hírekhez/szavazáshoz hozzászólást írni és ezeket utólag módosítani.
- chatbox-ba írni.
- játéktesztet írni.
- olyan (további) egyéb tartalmakat megtekinteni/szerkeszteni, amelyek csak és kizárólag regisztrált tagok számára elérhető.
- aktuális, az oldallal kapcsolatos eseményeken (pl. nyereményjáték) részt venni.
(Ennek feltételeiről külön, játékonként fogunk beszámolni!)

A szabályzat a jobb áttekinthetőség érdekében külön pontokban van szedve, viszont teljes egységében kell rá tekinteni, minden felületen!

Viselkedés:

- Az oldalon mindenkinek kötelessége illemtudóan, a másik véleményét/nézeteit stb. tiszteletben tartva viselkedni!
- Tilos a provokálás, a személyeskedés, a cinikusság stb.
Ha valaki pedg ilyenekkel kóstolgat, akkor jelezd a moderátorok felé és ők majd elintézik a dolgot!
- Futó veszekedésbe tilos beleavatkozni! Legyen neked több eszed és hagyd rájuk a dolgot! A beleavatkozó illető akár hasonló büntetésre is számíthat, mint a vitát (és most nem a PS Vita-ra gondolok) elindító partnerek.
- Tilos a zaklatás, egy adott téma sürgetése stb.! Várd ki türelmesen, amíg érkezik valamilyen fejlemény!
- Tilos kérdőre vonni az adminok munkáját! Ingyen és bérmentve, a saját szabadidejüket feláldozva szinesítik az oldalt, ha nem tartod őket elég segítőkésznek, akkor szállj be a csapatba, szívesen beleegyezünk.
- Tilos a káromkodás! Próbáljuk meg finomabb szavakkal leírni sérelmeinket!
- Kerüljük az alpári beszéd használatát! Tisztelettudóan, a helyesírásra ügyelve próbáljunk meg hozzászólni!
- Szigorúan tilos a más adataival való visszaélés! A tettes azonnali, örökös kitiltásban részesül!
- Tilos a sértő/ az oldalra nem kívánt tartalmakat rögzíteni! A moderátorok fenntartják a jogot, hogy az ilyen jellegű tartalmakat felszólítás nélkül törlik!
- Kérjük tartózkodj a warez jellegű témáktól, leírásoktól stb. Az oldal ugyanis nem tolerálja az illegális megoldásokat. Csak és kizárólag külső szemlélőként, érdekességként számolunk be a témáról!
- Szélsőségesen ne kritizáld a többi konzolt, gyártót, annak szolgáltatásait!
Mindenkinek szíve joga eldönteni, melyik terméket válassza!
- Ne regisztrálj csak azért, mert szélsőséges, szubjektív nézeteid támadtak a PS Vita konzol és/vagy az oldal stb. szolgáltatásai iránt és ezeket szeretnéd az orrunk alá dörgölni!
- Utólagos reklamációt a szabályzattal kapcsolatban nem fogadunk el!
A felsorolt pontok mellett értelemszerűen tilos bármilyen olyan, itt meg nem említett jellegű viselkedést folytatni, amely az oldal rendjét és békéjét veszélyeztetné!

Chatbox:

- A chatbox-ba szigorúan tilos szakmai kérdést feltenni! Utóbbinak a fórumban a helye!
- Nem engedélyezett a túl hosszú szövegek kiírása a chatbox-ra! Erre az esetre inkább hozz létre egy fórumtémát/a megfelelő témába írj be!
- Ne írj túl sok karaktert/smiley-t egybe, válaszd szét őket, hiszen ezek a tartalmak széthúzhatják a chatbox-ot és vele az oldalt!
- Tilos a mások számára sértő, gusztustalan (pl. politikai, pornográf stb.) tartalmak kiírása!
- Ne flood-olj! A flood idő 2 üzenet küldése közötti eltelt időtartam, ami nálunk 10 másodperc. Ha ezen belül írsz, az üzeneted nem lesz megjelenítve!
A felsorolt pontok mellett természetesen bármilyen olyan jellegű tevékenység tilos, amely a chatbox és ezáltal az oldal rendjét zavarná!
A moderátorok fenntartják a jogot, hogy az ilyen jellegű szövegeket akár figyelmeztetés nélkül is leblokkolják, az illetőt pedig figyelmeztetik.

Fórum, hozzászólások:

- Szabadon nyithatsz fórumtémát, azonban ügyelj arra, hogy csak is akkor tegyed ezt a lépést, ha hasonló témájú topik korábban nem lett létrehozva!
- Amennyiben témát nyitsz, úgy elvárjuk, hogy egy ízléses, részletes információkkal, képekkel, esetleg belinkelt videókkal közölt bevezetőt készíts hozzá, hogy pontos képe legyen róla minden olvasójának, aki rákattint! Ha nem felel meg az elvártaknak, a témát töröljük vagy módosítjuk!
- Fórumkategóriát csak a főadmin(ok)/főadmin(ok) által kinevezett admin(ok) hozhat(nak) létre, ha szeretnél egyet kreálni, abban az esetben kérvényezd tőle/tőlük!
(Ha kérdést szeretnél feltenni, tanácsos előtte körülnézni az oldalon, hátha már valaki megtette helyetted, így ezáltal időt és energiát is spórolhatsz!)
- Ne OFF-olj! Próbálj meg a topik témájához kapcsolódóan írni! Eszmecserére, chat-elésre ott van a chatbox és az OFF topik!
- Ha valamivel ki szeretnéd egészíteni a kérdésedet, akkor szerkeszd a korábbi hozzászólásodat!
Ha az adott topik eltűnt a főoldalról/kaptál választ a kérdésedre és/de valamilyen új fejleményt még szeretnél közölni, úgy abban az esetben új hozzászólást is írhatsz, hogy ezáltal a téma újra a főoldalra kerüljön.
- Ha valamit hirdetsz, azt a kellő, erre kijelölt helyen tedd meg!
- Ne adj meg semmilyen jellegű személyes, saját adatot (lakhely, telefonszám, bankkártya adat, személyi igazolvány és egyéb okirat adatok stb.) a fórumban! Ha valaki fel akarja venni veled a kapcsolatot, ott a privát üzenet lehetősége!
A profilod szerkesztésekor adhatsz csak meg további elérhetőséget, saját felelősségre!
- Az aláírásodhoz maximum egy képet (ez is max. 435x250-es képponttartományban lehet), illetve max. 10 sornyi szöveget csatolhatsz!
- Üzenetedhez mellékelhetsz képet is (az gombra kattintva), azonban csakis 740 képpont szélességig teheted ezt meg és értelemszerűen a témához illő, nem sértő tartalmú fájlt tölthetsz fel!
- Spoiler-ezni csakis a kellő figyelmeztetés mellett van lehetőséged! Ha bármilyen jellegű felhívást mellőzve írod le pl. egy film/könyv/játék stb. történetét, amely ezáltal mások játékélményét rontaná, úgy abban az esetben az üzeneted azonnali törlésre kerül. Többszörös előfordulás esetén ideiglenes kitiltás jár!
A spoiler-es tartalom felhívására ajánlott a hozzászólások ikonjának használata. Az elrejteni kívánt szöveget jelöld ki és kattints az előbb látott ikonra a hozzászólás területén!
- Ne kritizáld másnak a szóalkotási módját, nézeteit, hanem tartsd tiszteletben! A hozzászólás törlése mellett egy bann-t is megkísérelhetsz!
- Ne flood-olj! A flood idő 2 üzenet küldése közötti eltelt időtartam, ami nálunk 10 másodperc. Ha ezen belül írsz, az üzeneted nem lesz megjelenítve!
Természetesen itt is érvényes az olyan további viselkedési normák mellőzése, amely a rendet zavarná!

Adás-vétel, csere:

- Az oldalon lehetőséged nyílik saját, eladásra/cserére szánt dolgaid hirdetésére, viszont a kellő kategóriában tedd ezt meg, azon belül is a megfelelő témában (ha van)!
- Szintén ne adj meg személyes adatot, elegendő lesz a Privát Üzenet is, hiszen aki akar, megtalálhat ott is.
- Mások számára zavaró tartalmak áruba bocsátása tilos!
- Illegális úton beszerzett termékek (pl. másolt játék, módosított konzol stb.) árusítása tilos!
- Az oldal nem vállal felelősséget az üzlet során keletkező bármilyen jellegű (szellemi, anyagi, testi stb.) károkért!

Tartalmak, leírások, tesztek:

Lehetőséged van saját kézzel írt tartalmakat (leírásokat, teszteket stb.) kitenni az oldalra, azonban a következő feltételeknek kell megfelelned:
- Az iromány kizárólagosan saját készítésű legyen, nem kérünk más weboldalon már közzétett tartalmakat!
- Tartalmas, részletes, képekkel, esetleg videókkal mellékelt cikket készíts!
A mellékletek max. 980 képpont szélességgel rendelkezzenek!
- Tilos bármilyen sértő, a nyugalom megzavarását szolgáló szélsőséges információkat közölni az írásban! Az ilyen jellegű témák boncolgatása is nem engedélyezett!
- Csakis olyan leírásokat fogadunk el, amely nem sérti a PlayStation Vita készülék és más termék másolásvédelmi jogait!
- A szövegeket az adminoknak kell elküldeni, akik elbírálják és kihelyezik a tartalmat. Az adminok fenntartják a jogot, hogy a számukra nem megfelelő cikke(ke)t nem rakják ki az oldalra, hanem visszaküldik a feladójának, aki ezután átdolgozhatja.


Hírek:

- Hírt bármelyik regisztrált tagunk küldhet, kivétel, ha moderátori tilalom gátolja!
- A hírek beküldésekor ügyelj a megfogalmazásra és a helyesírásra!
- A szöveghez járó csatolt tartalmakat feltöltheted az oldalra is, viszont a kellő méretarányokat tartsd be!
- Ne küldj be szó szerinti, más oldalnál már kirakott híreket, kivéve, ha hivatalos közleményről van szó! Ebben az esetben kérjük említsd meg a forrást is egy mellékelt link formájában!
- A moderátorok fenntartják a jogot, hogy a számukra rendezetlen beküldött híreket mindenféle tájékoztatás nélkül módosíthatják vagy törölhetik az adatbázisból.
Bővebb információkat a Hír beküldése menüpontra kattintva olvashatsz!

Profil:

- Az avatarod mérete a mérettartományoknak megfelelő legyen!
Ha már valaki rendelkezik hasonló ikonnal, akkor keress másikat, lehetőleg ne másold le! (Ha a többi illető(ke)t viszont nem zavarja ez a lépés, úgy értelemszerűen alkalmazhatod azt az avatart is!)
- A profilodnál szintén kerüld a sértő tartalmak használatát, beleértve a nick-neved, e-mail címed, PSN esetleg egyéb ID-d, avatarod stb.!
- Saját, személyes elérhetőséget saját felelősségre megadhatsz, viszont nem vállalunk az ezért keletkező károkért felelősséget!
- Fenntartjuk a jogot, hogy a számunkra szabálytalanul megjelenő adatokat utólag módosíthatjuk, beleegyezésed nélkül is!

Adminoknak:

Az adminok nagyobb méretű elérést kapnak az oldalhoz, hiszen a regisztált tagok hozzászólásait módosíthatják, híreket, játékteszteket rakhatnak ki stb.
Mivel az oldal szabaidős tevékenység alapján jött létre, ezért nem garantálhatunk az adminisztrátoroknak semmilyen jellegű anyagi/egyéb juttatást munkájukért cserébe.
A moderátorok is annyi részt vállaljanak az oldal fejlesztésébe, amennyi saját szabadidejükből telik!

Ahhoz, hogy valaki a PS Vita HUN adminisztrátora legyen, az alábbi követelményeknek kell megfelelnie az oldalon töltött részvétele alatt, regisztrált tagként:
- Szabadidejét feláldozva másokon segítsen!
- Új híreket, leírásokat és egyéb tartalmakat küldjön, ezáltal szinesítve az oldalt!
- Példaértékű magatartással, aktivitással és pártatlansággal rendelkezzen!
- A szabályzat minden pontjának megfeleljen!
- A konfliktusokat kellően kerülje el!
- Alkalmas a feladatokra mint tudásában, mint rátermettségében!
- Ha a saját beleegyezése mellett a főadmin és legalább 1 aktív admin elfogadja a kinevezését!
Admint csak a főadmin nevezhet ki!

Az admin kötelessége:

- A futó/készülő rendbontások megszakítása!
- A szabályt szegő tagok figyelmeztetése és esetleges kitiltása, a szabályzat betartatása és betartása!
- Szabadidejéből adódóan legalább heti 3 új tartalom (ez lehet hír, játékteszt, fejlemény, leírás stb.) közzététele!
Ha erre nem képes, úgy köteles a többi admin számára időben tájékoztatást adni!
- A beküldött tartalmak elbírálása és kihelyezése!
- Példaértékű magatartással és pártatlansággal rendelkezzen!
- A fórum, a chat (és minden olyan további felület, amelyet az adminok és a tagok is elérhetnek) gyakori ellenőrzése!
- A sértő tartalmak minél előbbi eltávolítása!
- A tagok hozzászólásainak, megjelenő adatainak módosítása (amennyiben ütközik a szabályzat valamelyik pontjával)!

Az illető elveszíti admini posztját, ha nem tud eleget tenni admini kötelességeinek, különösen, ha:
- Az oldalt hosszú távon elhanyagolja és erről nem is ad tájékoztatást a többi admin, illetve a főadmin részére! Ez az időtartam 2 hónap. Akkor is elveszíti az admin rangot, ha mindig 2 havonta próbál fellépni az oldalra, ezáltal próbálva jelenlétét bizonyítani.
- Ha visszaél a rá ruházott "hatalmával", méghozzá mások kárára!
- Ha önként meg szeretne szabadulni admini rangjától!
- Ha a szabályzatot nem tartja és nem is tartatja be a tagokkal!

A főadmin fenntartja a jogot, hogy a szabályzaton bármikor módosíthat és hogy erről előtte tájékoztatást ad az oldal látogatói számára is!
(A szabályzat bizonyos pontjainak szerkesztésében, megalkotásában segédkezett: Fausto.
Köszönjük!)

Oldal:       >>  

Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU PL licensz alatt lett kiadva.
Jogi nyilatkozat!
Minden jog fenntartva!
Copyright - PS Vita HUN - A magyar Vita-zók klubhelye Az oldal a kihelyezett tartalomért semmilyen felelősséget nem vállal!
2012-2015

PS Vita HUN - A magyar Vita-zók klubhelye - Theme by: The JoniPeti WebDesign.


Oldal létrehozási idő: 0.7404 másodperc, 0.6005 lekérdezési idő.