Fórumok / PlayStation Vita játékok / Soul Sacrifice - PS Vita HUN - A magyar Vita-zók klubhelye

Fórumok
Oldal:   <<        >>  
Moderátorok: HoWeE, Kalamona, Hantaboy
Szerző Üzenet
ferike20HUN
2013 Mar 12 Tuesday, 08:10
Regisztrált tag #110
Regisztrált: 2012 Dec 12 Wednesday, 11:06
Üzenetek: 44
ehez játékhoz szükséges angol nyelvtudás vagy csak ilyen darálás az egész játék?
Vissza az elejére
spartan
2013 Mar 12 Tuesday, 08:50
Regisztrált tag #1
Regisztrált: 2012 Aug 03 Friday, 02:55
Üzenetek: 1426
Hát még nem jelent meg, de tekintve, hogy egy JRPG, szerintem nem árt, ha tudjuk, hogy kb. miről van szó. :)
Vissza az elejére
Norbert91
2013 Mar 12 Tuesday, 08:51
Regisztrált tag #147
Regisztrált: 2013 Jan 05 Saturday, 10:24
Üzenetek: 15
Nagyon jó játék lesz, alig várom :)
Vissza az elejére
ferike20HUN
2013 Mar 12 Tuesday, 10:04
Regisztrált tag #110
Regisztrált: 2012 Dec 12 Wednesday, 11:06
Üzenetek: 44
hát akkor nálam felejtös játék :D akkor marad killzone :)
Vissza az elejére
matyus2
2013 Mar 15 Friday, 06:04
Regisztrált tag #10
Regisztrált: 2012 Aug 27 Monday, 09:59
Üzenetek: 66
régen aszem játszottam egy illyennel a mostani is olyan lesz hogy mi egy ilyen "istenlélek" vagyunk és akkor varázsolgatunk meg vannak más egyéb lelkek kiket irányítunk egy adott bolygón?
Vissza az elejére
spartan
2013 Mar 15 Friday, 07:36
Regisztrált tag #1
Regisztrált: 2012 Aug 03 Friday, 02:55
Üzenetek: 1426
Hát még pontosan nem tudjuk, mert még nálunk nem jelent meg (Japánban már igen, de onnan meg nem akarnak részletesen nyilatkozni), de szerintem olyasmi lesz, mintha fognánk a Dante's Inferno-t és összekevernénk RPG elemekkel.
Vissza az elejére
Szaby;)
2013 Mar 15 Friday, 08:02
Szaby
Regisztrált tag #206
Regisztrált: 2013 Feb 24 Sunday, 08:07
Üzenetek: 144
Áhh szerintem holbap elugrok a japánért :D Csak van angol nyelv is rajta :D
Vissza az elejére
spartan
2013 Apr 21 Sunday, 03:42
Regisztrált tag #1
Regisztrált: 2012 Aug 03 Friday, 02:55
Üzenetek: 1426
Na tegnap kicsikét lazulósabb volt a délutánom, így kipróbáltam a demót.

A grafika az átvezetö videóban hihetetlenül gyönyörü, a gameplay alatt viszont kicsit visszább esik a szint, de teljesen korrekt. :)

A szinkron és a történetvezetés elsö osztályú, a szereplök hangjait nagyon jól eltalálták, a történetmesélésnél meg bevallom attól tartottam, hogy a szokásos japán szövegbuborék sereg fogad, de szerencsére minden, a sztorihoz köthetö szösszenetet felolvas a játék és borzasztó jó effekteket raktak a narrátor hangja alá, tényleg olyan lidérces és pokoli a hangulat, mint ahogyan azt eltervezték. :D
Két dolog viszont böki a csörömet:
- a szinkron és a kakaterek szájmozgása nem passzol össze, valahol késés van, valahol meg korábban kezdenek tátogni.
- a harcok alatt gyakran ismétlödnek bizonyos sablonmondatok. Pl. valami olyasmi, hogy "That hurts!", "That was my blood." stb. Még egy 3-4 variációt kisüthettek volna.
Ezek valószínüleg már a végleges verzióban is maradnak, hiszen másfél hét van hátra, de annyira azért nem súlyos. :)

A gameplay és a tartalom nagyon változatos és bö. Hat varázslattal indulhatunk a csatákba, értelemszerüen a négy fö elemböl (víz, tüz, föld, levegö - bár utóbbinál most nem emlékszek ontos varázslatea, de szerintem tuti van) építkeznek a képességek (tüzcsóva, fagyasztás, földböl felcsapó ököl stb.), ezek pedig több részre vannak osztva, mint:
- közelre hatóak (pl. tüzcsóva)
- közepes hatótávolságúak (pl. óriáskéz)
- távolsági fegyverek (pl. késeket dobálhatsz).
- gyógyító, erösítö varázslatok (az ilyen "ha én meghalok, akkor te is" ketyerék)
- védö varázslatok (pl. köpajzs)
A bübájok közül egyszerre három lehet nálad, amit a játék a négyzet, kör, háromszög gombokra oszt ki (az X-szel elgurulhatsz a támadások elöl és nyomva tartva sprintelni is tudsz). Az R-rel tudsz váltani, akkor értelemszerüen a másik 3-ra. Ez egy kicsit megbonyolítja az irányítást, de amúgy könnyen megszokható. :)
Minden egyes varázslatnak megvan a maga tartaléka: ha túl sokszor használod, ki fog merülni. A pályákon viszont vannak tartalék töltöállomások, ott fel tudod öket tölteni, DE csak akkor, ha még nem fogyasztottad el teljesen. Ha igen, akkor csak a csata után a varázslatoknál lesz rá lehetöséged, de ahhoz már bizonyos tárgyat is meg kell szerezned, tehát nem csak benyomom a gombot és készen vagyok.
A karakterformálás is jó, átlagosan 10-15-féle kombináció közül válogathatunk a különbözö tulajdonságokra (arc, haj, börszín, ruha, hang stb.).
Késöbb aztán erösíthetjük magunkat, a jobb kezünkre ugyanis különbözö perkeket tehetünk (pl. gyorsabb gyógyulás, erösebb sebzés) és lesz egy mártír-, nitrószerü erösítés is: eddig(?) csak egy van, az olyan, hogy asszem a börödet kell feláldozni és cserébe tüz borítja be a testedet, ami nagyobb sebzést okoz vagy ilyesmi. Az igazat megvallva, ezeket csak akkor lehet elérni, ha kevés az életed, de mire rájöttem, mire való, már meg is haltam. :D
Az ellenfelek között van választék, bár azért általában ugyanazok: hárpia, mutáns patkányok és macskák, feláldozott varázslók, akik szörnnyé változtak stb. Ha kivégzed öket, harcképtelen állapotba kerülnek. Minden szörnynek megvan a maga természetes eredete: a macskaszörny pl. egy cica. Miután elintézted, visszaváltozik hétkönapi macskává és ott sebesülten nyávog.
Ha odamész, a program választás elé kényszerít:
- Save (L-t kell nyomva tartani): megmented az életét és normális cicusként távozik a harcból, cserébe pedig egy szeletet regenerál az életedböl. (Ha varázslót mentesz meg, akkor a szövetségeseid lesznek.)
- Sacrifise (R-t kell): kinyírod, de cserébe erösebb leszel, nagyobb lesz a varázseröd, a védelmed, erösebbet sebzel stb. Ekkor megint szörny lesz, de értelemszerüen nem kell vele újra megküzdened, mert akkor sosem érne véget a harc. :D Szimplán eltünik.
Egyébként ez akkor is fennáll, ha neked fogy el az életed és van társad a harcban: választhatsz, hogy felélesszen (ilyenkor a saját életéböl megy le egy szelet és ez fordított helyzetben is igaz) vagy feláldozzon (ezt még nem próbáltam, én élni akarok :D ).
Ez olyan Dante's Inferno feeling-et ad bele, ami nekem tettszik, mert így kicsit sandboxosítja a játékot.
Tartalom terén abszolút semmi panaszom nincsen, a demó 2-3 óra alatt végezhetö ki, az elsö fejezet is sok fö küldetésböl áll, de mellette rengeteg mellékfeladat van. Ami viszont zavar, hogy nincs szabafon bejárható terület: van egy fix aréna és csak azon belül tudsz menni és harcolni és ez van minden küldetésnél.

A multit nem próbáltam, de gépi társakkal már harcoltam. Nem éppen ostobák (pl. ha meghalok, azonnal felélesztenek), mondjuk az ellen csapásait tárt karokkal fogadják, szóval azért nem diplomás eszüek. :D

Összefoglalva nekem nagyon tettszik és mindenképpen meg akarom venni, a kérdés már csak az, hogy mikor.
A GameShop-nál most olyan 9-10 000 Ft, ebben gondolom a szállítás is benne van. Máshol meg 12-13000. Úgyhogy elöbbi jó ajánlat, csak sajna nálam megint az van, hogy csak nyáron nyomnám jobban, meg már így is van egy csomó pótolnivalóm (Vita: MGS HD Collection, LBP pályakészítés, Virtue's Last Reward, Sine Mora. PS3: GoW: Ascension, Tomb Raider, Batman: Arkham Asylsum és Arkham City, Sleeping Dogs, Hitman, Just Cause 2, Borderlands, Deus Ex stb.) szóval nem tudom, mikor tudnék alaposan nekifeküdni és hogy addigra milyen ára lesz.
De ez legyen az én bajom, a lényeg az, hogy nagyon jó játék szerintem. :)

Ja és aki meg akarja venni, az ne felejtsen el biztonsági mentést csinálnia a demóban szerzett mentéséröl, hiszen ha a teljes játékban késöbb aktiválja, egy exkluzív fegyvert kap. :)

[ Módosítva 2013 Apr 21 Sunday, 03:53 ]
Vissza az elejére
Welloris
2013 Apr 21 Sunday, 06:41
Regisztrált tag #195
Regisztrált: 2013 Feb 12 Tuesday, 06:39
Üzenetek: 10
Kis kiegészítés Spartan kommentjéhez:
-Varázslatokat a pályák végén kapsz attól függően hogy mennyi pontot szereztél az adott pályán.Pontokat akkor különböző tevékenységekért kaphatsz.Pl:nem sérülsz meg az adott pályán, feláldozol/megmentesz bizonyos mennyiségű ellenfelet, a szörny gyengepontját támadod.
-A varázslatok tápolhatóak.2 ugyanolyan varázslatot egybeolvasztva erősítheted azt.Egyre többször használhatod őket mielőtt kimerülnek és későbbi szinteken a sebzésük is nö (ilyenkor új effekteket is kapnak)
-Új varázslatok is létrehozhatóak.Pl a késdobást kombinálod a fagycsóvával akkor jégkéseket idéző varázslatot kapsz.
-Minden szörny gyenge egy adott elem ellen.Ha ezzel az elemmel támadsz extra sebzést tudsz okozni.A bossoknak ezen felül van 3 gyenge pontjuk is amiket elpusztítva tetemes mennyiségű bónusz pontot kapsz és a boss elkábul egy kis időre.
-Minden elem képes egyfajta kábításra ha sokszor használják egy célpont ellen rövid időn belül.Ha sok jeget lősz egy ellenfélre teljesen le lehet fagyasztani.Ekkor egy másik elemmel fel lehet használni ezt az állapotot és egy hatalmas kombót lehet előhívni.A teljesen lefagyasztott bosst a villám darabokra robbantja.A teljesen felgyújtottat pedig a jég hirtelen lehűti.Ezek a hatások hosszú időre a hátukra fektetik a delikvenst.
-Ha egy varázslat kimerülőben van feltölthetjük úgy is ha feláldozunk egy elesett monsztát vagy éppen játékost.
-Ha egy játékost feláldoznak az elszabadít egy irdatlan pusztító varázslatot majd a feláldozott szellem formában folytatja a harcot.Ekkor ugyan sebezni nem tud de tudja tápolni más játékosok támadó erejét vagy éppen gyengíteni az ellenfél védelmét.Ezt általában akkor használják ha már nagyon közel van a boss a halálához.
-Az a bizonyos nitrószerű erősítés egy tiltott rituálénak nevezett eszköz.Ez egy hatalmas robbanást idéz elő ami sebzi az ellenséget.Egy pályán egyszer használhatod és csak akkor ha már eleget sérültél.A robbanás ára hogy utána feleződik a védelmed.Valamit valamiért :)
-A jobb kezed fejlődik ha feláldozol/megmentesz.Ha feláldozol valakit kapsz a sötét oldaladra pontot.Ha megmentesz valakit akkor a szent oldalad kap xp-t.Ha szintet lép a sötét oldal akkor az növeli a sebzésedet.Ha a szent lép szintet akkor növekszik a védelmed és a gyógyító erőd.A demóban a max szint 20 ami két felé oszlik.Tehát ha az egyik oldal 15ös szintű a másik már csak 5ös lehet.Ezeket a szinteket lehet variálni ha elköltünk rá bizonyos mennyiségű valutát (ez egyébként egy beszélő könyv könnycseppe :D ).Tehát a szinteken bármikor lehet variálni.Ha az egyik oldalad sokkal magasabb szintű mint a másik akkor bizonyos perkek bónusz értékeket adnak.
-A legtöbb sezést azok osztják akiknek 19 a sötét oldala a legjobb tankok pedig azok akiknek 19 a szent oldala.

Nagyjából ennyi.Nekem nagyon bejön a játék tuti vétel lesz.
Bónusz infó: A gólem varázslatok bugosak és túlságosan erősek.Ha jó helyen tesszük le őket a bossok beléjük ragadnak és nem tudnka mozogni.Ha egy csapat koordináltan pakolja le ezeket a monstumokat bármelyik boss simán ölhető.
Vissza az elejére
Pesoa414
2013 Apr 21 Sunday, 08:06
Regisztrált tag #159
Regisztrált: 2013 Jan 15 Tuesday, 05:08
Üzenetek: 22
erre vártam köszi a leírást :D
Vissza az elejére
Oldal:   <<        >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System

Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU PL licensz alatt lett kiadva.
Jogi nyilatkozat!
Minden jog fenntartva!
Copyright - PS Vita HUN - A magyar Vita-zók klubhelye Az oldal a kihelyezett tartalomért semmilyen felelősséget nem vállal!
2012-2015

PS Vita HUN - A magyar Vita-zók klubhelye - Theme by: The JoniPeti WebDesign.


Oldal létrehozási idő: 0.5256 másodperc, 0.4282 lekérdezési idő.