Hírek / Hozzászólás / Ps vita Megoldás: Shütshimi? - PS Vita HUN - A magyar Vita-zók klubhelye

Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]
PS Store frissítés (magyar)


Az aktuális listáért kattints az ikonra!
Következő frissítés: jövő hét közepe tájékán (inkább csütörtök)!
Aktuális megjelenések
Játéktesztek
GYIK
Mobilverzió!

Mobilos vagy? Kattints erre a linkre és máris gyorsabban tudod böngészni az oldalt: KATT IDE
Nem szeretnéd a mobil oldalt használni? Erre kattints: KATT IDE
Számláló
Ma
Összesen: 3
Egyedi: 1

Legtöbb
Összesen: 167632
Egyedi: 14027

Oldal ...
Összesen: 1051654
Egyedi: 174877
Ps vita Megoldás: Shütshimi?
( Kategória: PS Vita Hírek Írta HoWeE - 2016 June 23 - 23:04:30 )

Egy kisebb - nagyobb kihagyás után ismét elgondolkoztam a „Vitáról” sorsáról és jövőjéről egyaránt. Már 4 éve nyúzom a kis gépet és több mint egy éve a Ps4 et. Voltak kisebb nagyobb kihagyások, de főleg a „nagy testvér” megvételekor hanyagoltam el. Ez egy fél évig tartott aztán ismét a kezembe akadt és elkezdtem tolni a félbehagyott „HHH” kategóriás :) címeket...

Az önálló konzolként induló szerkezet hamar megnyerte az ismertebb neveket ami kezdetben sokunk érdeklődését felkeltette és azonnal mindenkiben beindult a „nekem is kell egy ilyen” érzés. Az induló sikercímek után, egyre inkább elhatalmasodtak a „kisebb” játékok. A nem túl széles vásárló közönség azonnal reagált erre a lehető legtöbb médiumon és csatornán. Sokan csalódtak és eladták a gépet néhányan még reménykedünk , de már a beletörődés irányába tartunk. Bárhogyan is szeretnénk a Vita nem lett egy siker marokcsoda hiszen a hozzá nem értők simán le psp-zik a mai napig. És jó lenne ha nem így lenne de nem hiszem, hogy 2020-ba majd valaki lefogja Vitázni a Sony egy jövőbeli termékét. Lehet a név választás segített volna mondjuk Psp4, Vitánál sajnos ezt is kikell magyarázni valahogy amikor a sokadik idióta kérdezi meg, hogy miért Vita a vita na ne vitázz velem Vita és kész.... (Vita: Élet).

És itt jön az amitől a PsP nagyobb sikert ért el, mégpedig a „csippelhetősèg”. Észrevehető ,hogy sokat nyom az eladásokon hogy mennyire lehet belenyúlni a konzolok agyába. Egy ilyen „mindent ingyen” társadalomban abszolút lemérhető. A másik a sok ismert cím, ami rendszerint egy jó összehasonlítási alapot ad a vásárlóknak. Például: „ Jé erre is kijött az Nfs, jé kijött erre is a Medal of Honor vagy egy jó kaptafa Fifa vagy F1”. Ezek az úgy nevezett „Jé” címek húzzák be az embereket mindenféle irányba. Az hogy sokszor a játék élvezhetetlen az értelmetlen gombkiosztás ès kis képernyő okozta bosszúságok miatt nem számít. A lényeg, hogy elmondhatjuk hogy megjelent erre is az aktuális mega-szuper játék.

Lényegében a már kifutott Psp egy jó széria volt minden tekintetben, persze kapott ő is hideget meleget. A kedvenceim: „ ő jó lehet róla telefonálni? ( Ez a vitánál is kérdés a mai napig), miért nem rezeg, miért nem világít a gombja így nem lehet sötétben játszani (és igen minden konzolos egyébként a joystickot nézi nyomkodás közben), ez most akkor telefon vaaagy akkor mi? (ugye a mai világban nincs más választás vagy telefon van a kezedben vagy semmi), miért nem érintős, nincs rajta msn?, counter strike miért nincs rajta, telefonos játékokat lelehet szedni rá?, mivan ingyen rá?, Honnan tudom ingyen leszedni a gta 5 öt rá? nyafogásnak nem volt határa....

A Vita megjelenésével számos régi hiányosságot pótoltak kezdetben. Sajnos az utóbbi időben az a kevés hasznos program is lekerült róla amitől többnek éreztük egy kvarc játéknál. Az érdemi Youtube applikáció, a Maps ami egèsz ügyesen tudott navigálni minimális szinten. Ami sokaknak fájni fog az a Skype ami szintén eltűnik hamarosan. Tulajdonképpen marad az érintő kijelző a két kamera a két analóg kar a hátsó érintő felület és az ügyesebb böngésző.....

Sajnos eléggé elszomorító ez az oldala a dolgoknak talán jó példa lehetne a Nintendo, aki igen csak kiállt a maga kis szerkentyűi mellett. Ott vannak a saját karakterei akik szinte minden pózban csillognak villognak a mai napig. Nem hiszem hogy annyival nagyobb sikere lenne 3Ds-nek hiszen a célcsoportja még valamivel szűkebb is. Ugyanakkor nekünk is megvannak a magunk figurái akikből lehetne még kihozni csodálatos marok címeket :) .

Megoldás: Shütshimi ?

És igen továbbra is ontják magukból ezeket az örvénylő pixelmázzal lecsurgatott játékokat a készítők, és persze megy a verseny a leghülyébb játék címért. A fent említett cím ékes példája annak az iránynak amit a Vita felvett az utóbbi időben. És igen a pikkelyes barátunk ha felvesz egy kristály kinézetű perket, akkor a megszokott ellenségek helyett szörföző seggek jönnek. Jopofa side-scroller, azért vannak túlzások benne dögivel. És persze valahol nevetséges, de amíg a világ nagyobbik fele Pokémonokat vadászik „XD” addig mi egy ilyen láncdohányos hallal szerencsétlenkedhetünk. És persze emellett eszünkbe jut, hogy hát igen volt nekünk is egy-két ilyen teremtmény vadászós-párbajozós játékunk....

Az indulatokat félre téve szerethető címek is jövögetnek erre a kis gépre, persze nem kavarnak nagy port maguk körül. Kihívás van bőven és trófea is, legutóbb a Woah Davet sikerült kimaxolni, majdnem bele döglöttem XD. Tehát továbbra is a nyaralások és kisebb-nagyobb utak kötelező tartozéka lesz a Vita. Persze én sem járok öröm táncot minden plusos leosztásnál, és jólenne ezen azon változtatni. Még talán ha megéri a Ps Now szolgáltatást, lehet, hogy elmozdul az „Y” tengelyen a népszerűsége a ketyerének. Összeségében reménykedni lehet, aggódni meg nem kell, a helyzetet elfogadni az meg logikus :) .


Hozzászólás: 2 Nyomtatóbarát változat
Hozzászólás
Ps vita Megoldás: Shütshimi?mitsuhiko |Aug 02 : 11:19
Hozzászólás: 174

Regisztrált: May 15 : 15:26
Válasz erre
KATT IDE
[ módosítva Aug 02 : 11:21 ]

Ps vita Megoldás: Shütshimi?Shepard |Aug 03 : 22:11
Hozzászólás: 29

Regisztrált: Jan 01 : 08:36
Válasz erre
Igen, jelenik meg még jócskán játék rá, de sajnos (?) javarészt vagy indie, vagy csupa-csupa olyan cím, ami inkább a keleti országokban kedvelt és befutott dolog. Az öreg kontinensen ezt nem nagyon kajálja a nép. Mondjuk azért van még pár dolog, ami nekem tetszik és érkezik: Berserk, Dark Dungeon és ez a Forgotten Memories is egész jónak tűnt. Mindent összevetve ha korábban kiáll mellette a Sony az ínséges idők ellenére, most valószínűleg nem itt tartanánk.


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz

Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU PL licensz alatt lett kiadva.
Jogi nyilatkozat!
Minden jog fenntartva!
Copyright - PS Vita HUN - A magyar Vita-zók klubhelye Az oldal a kihelyezett tartalomért semmilyen felelősséget nem vállal!
2012-2015

PS Vita HUN - A magyar Vita-zók klubhelye - Theme by: The JoniPeti WebDesign.


Oldal létrehozási idő: 0.3333 másodperc, 0.2338 lekérdezési idő.